True Story: Τι γίνεται όταν ο μπαμπάς δουλεύει στο εξωτερικό; Η οικογένεια Σκούλλου μας άνοιξε το σπίτι της και μοιράζεται μαζί μας την δική της ιστορία!

IMG_6600

Ο Γιώργος και η Έμιλυ είναι παντρεμένοι 22 χρόνια κι έχουν τέσσερα παιδιά…

Η καθημερινότητα τους δεν είναι όπως στις περισσότερες οικογένειες, αφού ο Γιώργος ζει και εργάζεται στη Ντόχα, τα τελευταία 2 χρόνια.IMG_6617

Η Έμιλυ έχει την φροντίδα αλλά και την ευθύνη των παιδιών τους, που βρίσκονται στην πιο δύσκολη ηλικία. Οι τρίδυμες κόρες τους είναι 12 χρονών, και ο γιος τους βρίσκεται στην εφηβεία… Όπως καταλαβαίνεις τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα!

Η Έμιλυ Σκούλου μας άνοιξε το σπίτι της και μας μίλησε για την καθημερινότητα αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως μητέρα που στην ουσία μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της.

«Ο Γιώργος είναι πιλότος και έμεινε χωρίς δουλειά όταν έκλεισαν οι Κυπριακές αερογραμμές. Αναγκαστικά έπρεπε να ψάξει και στο εξωτερικό για να βρει δουλειά… Το να μεγαλώνεις μόνη σου τα παιδιά είναι δύσκολο…είτε έχεις τέσσερα παιδιά είτε έχεις ένα παιδί, είναι εξίσου δύσκολο.

Είμαστε πολύ τυχεροί όμως, γιατί ο Γιώργος έρχεται συχνά στη Κύπρο….

Μπορεί ο Γιώργος να ταξίδευε πάντα αφού ήταν 22 χρόνια στη Cyprus Airways αλλά είναι πολύ διαφορετικό να απουσιάζει μόνιμα και να έρχεται δύο ή τρεις φορές το μήνα…IMG_6646

Το πιο δύσκολο ήταν όταν έπρεπε να εξηγήσουμε στα παιδιά την απόφαση μας να πάει ο Γιώργος στο εξωτερικό να εργαστεί και ότι η ζωή και η καθημερινότητα μας θα αλλάξουν…»  εξομολογείται η Έμιλυ, ενώ μας εξηγεί ότι συμβουλεύτηκαν και ψυχολόγο για το τι ακριβώς θα έλεγαν στα παιδιά:

«Οι συγγενείς και οι φίλοι μας έλεγαν να μην πούμε στα παιδιά ότι ο μπαμπάς θα φύγει μόνιμα για το Κατάρ. Ήμουν πολύ μπερδεμένη για το τι θα κάνω και πως θα διαχειριστώ την κατάσταση με τα παιδιά, αν έπρεπε να τα πάρω στο αεροδρόμιο να αποχαιρετήσουν το μπαμπά τους ή όχι. Τελικά αποφασίσαμε να συμβουλευτούμε μία ψυχολόγο.

Η ψυχολόγος μας συμβουλεύεσαι να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στα παιδιά και να τους εξηγήσουμε τους πραγματικούς λόγους που ο μπαμπάς θα ζει μακριά μας τις περισσότερες μέρες του χρόνου…»

 

Η ώρα του πρώτου αποχαιρετισμού….

«Την πρώτη φορά που έφευγε ο Γιώργος, θα ερχόταν πίσω σε τρεις μήνες, γιατί θα ακολουθούσε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, που δεν του επέτρεπε να φύγει νωρίτερα… Πήγαμε λοιπόν στο αεροδρόμιο όλοι μαζί να τον αποχαιρετήσουμε. Εγώ προσπαθούσα να το παίξω άνετη, αλλά η καρδιά μου σπάραζε. Βγάζαμε φωτογραφίες με τα παιδιά, χαμόγελα αγκαλιές…

Πιο άσχημα το βίωσε ο γιος μας, που ήταν και είναι πολύ συνδεδεμένος με τον μπαμπά του.

Με το που έφυγε ο Γιώργος, ο Σπύρος ξέσπασε σε κλάματα… Έκλαιγε σε όλη τη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι μας στη Λεμεσό. Μαζί του έκλαιγα και εγώ που δεν άντεξα να συνεχίσω να το παίζω άνετη.  Τα κορίτσια είχαν συγκινηθεί αλλά ήταν ψύχραιμα. Ίσως γιατί λόγο της ηλικίας δεν αντιλαμβάνονταν το χρονικό διάστημα που θα έκαναν για να δουν  και πάλι τον μπαμπά.

Οι πρώτοι 3 μήνες ήταν και οι πιο δύσκολοι. Νομίζαμε ότι ήταν ένας αιώνας.»

IMG_6595

Μου μιλά για τον σύζυγο της και τα μάτια της σπινθηροβολούν. Λες και έχουν γνωριστεί μόλις τώρα! Έχεις συνηθίσει την απουσία του την ρωτώ…

«Δεν συνηθίζεται! Ίσως να είναι πολύ νωρίς τα δύο χρόνια…  Το πιο δύσκολο είναι στις μέρες των γιορτών, στα γενέθλια των παιδιών, Χριστούγεννα, Πάσχα… Μπορεί για παράδειγμα να έρθει στη Κύπρο την Αγία Βδομάδα και να πρέπει να φύγει τη Μ.Παρασκευή. Η απουσία του τις μέρες των γιορτών είναι μεγαλύτερη και πιο έντονη.

Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που πήγαμε με τα παιδιά έξω για φαγητό χωρίς τον Γιώργο. Παρόλο που δεν μου αρέσει να βγαίνουμε έξω χωρίς τον Γιώργο, έπρεπε να το προσπαθήσω για τα παιδιά. Πήγαμε λοιπόν έξω για φαγητό. Ένιωθα πολύ άβολα, ένιωθα περίεργα, απροστάτευτη, μόνη…

Καθίσαμε, παραγγείλαμε, ήρθαν τα φαγητά και μείναμε να τα βλέπουμε. Προσπάθησα να αλλάξω το κλίμα κάνοντας διάφορα αστεία και τότε γύρισε η Κατερίνα και μου είπε: “Καλά δεν βλέπεις ότι όλα τα τραπέζια γύρω μας έχουν μπαμπά και εμείς δεν έχουμε;”IMG_6612

Χρειάστηκε πολλές φορές να εξηγήσω στα παιδιά τους λόγους της απόφασης μας να φύγει για δουλειά στο εξωτερικό ο μπαμπάς.

Αλλά αποφασίσαμε στην οικογένεια μας ότι για εμάς ο μπαμπάς είναι εδώ! Ότι γίνει -είτε καλό είτε κακό- θα τον ενημερώσουμε. Δεν θέλουμε να μεγαλώνουν τα παιδιά μας με την ιδέα ότι ο μπαμπάς μας λείπει και τη μαμά την κάνουμε ότι θέλουμε.  

Μιλάμε καθημερινά με βιντεοκλήσεις και το κάθε παιδί έχει το χρόνο του με τον μπαμπά.

Προσπαθούμε όσο γίνεται να λειτουργούμε σαν να ήταν εδώ μαζί μας ο Γιώργος.»

Την ακούω να μου μιλά και σκέφτομαι ότι στη θέση της θα τα έβρισκα μπαστούνια, άσε που τίθεται και θέμα εμπιστοσύνης… Την ρωτώ αυτό που μου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό… Ζηλεύεις;

«Δεν μου δίνει αφορμές ο Γιώργος, το φιλοσόφησα κιόλας το θέμα, μιας και το επάγγελμα του πιλότου προσφέρεται αν θέλει κάποιος να είναι άπιστος. Έπρεπε λοιπόν να διαλέξω, ή να είμαι μία ζωή στη “πρίζα” ή έπρεπε να το φιλοσοφήσω αλλιώς!

Δεν με έφερε ποτέ σε δύσκολη θέση, είναι αφοσιωμένος σε μένα και στα παιδιά μας και νιώθω πολύ τυχερή που είναι ο πατέρας των παιδιών μου, είναι πραγματικά ξεχωριστός!

Έχω αποδεχτεί ότι τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μας θα είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον. Όταν θα φύγουν τα παιδιά μας για σπουδές θα πάω να ζήσω και εγώ μόνιμα στο Κατάρ μαζί με τον σύζυγο μου.»

Μας διακόπτει το τηλέφωνο…

Είναι ο Γιώργος και έφτασε στη Λάρνακα. Πετάγεται όρθια και τα μάτια της λάμπουν, αρπάζει τα κλειδιά και με ευχαριστεί, τα λεπτά είναι πολύτιμα για αυτή και τον άνθρωπο της…

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Σύνταξη – Επιμέλεια κειμένου: Αντωνία Τσαγκαλίδου

MakeUp: Ambi Spyrou – Florentia MakeUp Artist Workshop

HairStyling: Vakis Hair Design

Photographer: Jay Logothetis

Creative Director: Jimmy J. Armanides

Ρούχα: Mindy Boutiques  &  Mork Boutigue

MINDY LOGO-FINAL UPDATED

mork

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *